Het weer in het weekend: Zaterdag buien en wind, zondag bewolking en droog

Foto van auteur

Melkmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag maakt Zwolle de hele dag kans op buien. Verhoogde activiteit verwachten we ‘s morgens vroeg, ’s middags en in het begin van de avond. Een lagedrukgebiedje trekt over de Noordzee naar het oosten en stuurt de buien richting onze omgeving.

Dat gaat met een forse, vlagerige wind uit het zuidwesten tot westen, kracht 4, boven open gebied windkracht 5. Het kwik stijgt van 7 graden in de ochtend naar 10 graden ‘s middags. Een bui kan in de middag en avond stevig uitpakken met harde windvlagen en misschien zelfs onweer. De zon priemt tussen de buienwolken door. In de loop van de avond verdwijnt de buiigheid en krimpen de wolken. De wind neemt in de nacht naar zondag flink af.

Zondag trekt over België een lagedrukgebied met regen naar het oosten. Volgens de berekeningen gebeurt dat zuidelijk genoeg om het in de regio Zwolle overwegend droog te houden. Hoe verder je naar het zuiden verkast, des te groter de kans dat je wel in de regen terechtkomt.

Bewolking die bij het lagedrukgebied hoort schuift zondag over Zwolle. Misschien prikt de zon er flets doorheen. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen. De temperatuur daalt ‘s morgens vroeg onder enkele opklaringen naar een paar graden boven het vriespunt. ’s Middags halen we de 10 graden vermoedelijk net niet.

Maandag en dinsdag zakt Zwolle in een tijdelijke temperatuurdip. Meer dan 7 graden overdag lijkt onhaalbaar. In de nacht van maandag op dinsdag vriest het wellicht een beetje. De aanvankelijk verwachte winterse buiigheid uit het noorden lijkt mee te vallen. Vooral op maandag zijn er goede perspectieven voor zonneschijn. En vanaf woensdag wordt het minder fris in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)