Boerendanserdijk deels gestremd vanwege heien

Foto van auteur

Zwolle – Werkzaamheden bij de Boerendanserdijk kunnen van donderdag 2 april tot en met maandag 6 april voor verkeershinder zorgen. Ter hoogte van de t-splitsing met het Rechterland wordt vrijdag en zaterdag geheid, om verplaatsing van een aantal woonboten mogelijk te maken. Om de heimachine veilig te laten functioneren moet de Boerendanserdijk tussen Ceintuurbaan en Rechterland worden afgesloten voor alle verkeer. 

Zowel donderdagochtend als maandagmiddag wil de gemeente de spits ontzien: de stremming gaat op 2 april na 10.00 uur in en de rijbaan wordt maandag vóór 16.00 uur weer vrijgegeven. Inmiddels is met een bord in Berkum de aanstaande stremming onder de aandacht van passanten gebracht.

Borden wijzen alle verkeer tijdens de stremming op de omleidingsroute, via Rechterland en de Oude Meppelerweg. Buslijn 3 van Maxx maakt ook gebruik van die omleiding.  

Er moet in het water langs de Boerendanserdijk geheid worden om vlonders aan te kunnen leggen voor de woonboten die daar komen. De boten worden enkele tientallen meters verplaatst – van de huidige ligplaats bij de ingang van het stadion naar de nieuwe plek halverwege de Boerendanserdijk – om te voldoen aan de wettelijke geluidsnormen.

Het heien gebeurt op vrijdag en zaterdag, donderdag en maandag wordt de heimachine respectievelijk opgebouwd en afgebroken.

20 gedachten over “Boerendanserdijk deels gestremd vanwege heien”

 1. Nu ik in al die jaren de verslaggeving heb gevolgd over het wel en wee en de perikkelen omtrent het nieuwe stadion hadden deze 3 woningen al lang en breed vertokken moeten zijn.
  Het was een heikel punt in onze gemeenteraad.

  Zie hier het resultaat, weer eens een kenmerkend stukje werk van deze raad. Eerst even de burger paaien en vervolgens gewoon de eigen koers varen met lak aan alles en iedereen.

 2. wat een toestanden hebben we al achter de rug met die woonboten, pleur ze maar aan het almeloos kanaal neer want daar is het toch al een anarchistische bende. wat moeten ze in vredesnaam zo dicht bij berkum met dat spul ??

 3. die woonboten liggen er al heel lang en nooit hebben ze last gehad van het stadion(dat er al wel 50 jaar staat) en nu moeten de boten weg wat de gemeenschap weer veel geld kost, 2 boten zijn al leeg bewoners wonen elders haal de boten weg dan is het probleem opgelost

 4. Wat een toestanden hebben we toch achter de rug met die Berkummers, pleur ze maar op de hondsrug, daar is het toch al een conservatieve bende.
  Wat moet Berkum in vredesnaam dicht bij Zwolle met dat volk?

  Zo kunnen wij Berkum op onze beurt bekijken Joop, of kiezen we voor een beetje meer niveau?

 5. @zwolleinthuus
  Het gaat erom dat de gemeenteraad en aanhangselen maar eens een keer zo maar wat doen. Waarschijnlijk nooit in je leven meegekregen dat afspraken nagekomen dienen te worden, het feit dat u mij vraagt naar mijn politieke voorkeur zegt al genoeg, wat heeft dit er in vredesnaam mee te maken??
  Discusseren of standpunten uiteenzetten zijn blijkbaar niet aan u besteed.

 6. Joop,

  ik weet niet waar jouw smaak zit, maar ik vind het fietpad naast het almeloos kanaal prachtig, geheel mijn stijl van wonen en vrijheid ook.

  Jij woont waarschijnlijk in een rijtjeshuis met een strak gazonnetje en coniferen en op zondag ontbijtkoek bij de koffie, nou ik ruik het al doe mij maar een almeloos kanaaltje. Proost!

 7. @ joop

  deze ruigoord achtige practijken bij het almelose kanaal moet inderdaad worden aangepakt. een zooitje is het er is nauwelijks toezicht. men kan er doen en laten wat men wil.

 8. lees dit, dan heb je zeker je ogen dicht. er ligt allemaal troep aan dat pad vd woonbootbewoners. afgelopen zomer stonden de wietplanten er op het dek. vraag me af of al die schuurtjes ed wel legaal zijn gebouwd. het eens inderdaad zo prachtige gebied is geworden tot een hippie-achtige vrijstaat. sommige boten liggen er zo haveloos bij dat de gemeente ze eigenlijk zou moeten afvoeren

 9. Joop en ”verdieping”

  Jullie houden wel van dat lekkere gestructureerde(coniferen) waar ook onze overheid zo gek op is. Nou prima, laat ik jullie dan nooit meer horen schelden op die kliek.

 10. we moeten er met zijn allen voor waken dat deze samenleving niet versmeerd. willen we t een beetje leefbaar houden voor het nageslacht, dan moeten er regels zijn die moeten worden nageleefd. we kunnen met zijn allen wel makkelijk en tolerant zijn, maar voor je er erg in hebben we er weer een autosloperij bij.

 11. Er moet leven in de maatschappij zijn en niet overal regeltjes die de boel oersaai maken.

  Er zijn mensen die vinden dat bomen gekapt moeten worden omdat ze rommel(bladeren)geven zucht…

  regelnichten…brrr

 12. @frits.

  Ik zou niet eens weten wat het standpunt in deze was van “mijn” partij.

  Vaak zat meegemaakt dat gemaakt afspraken niet nagekomen zijn, Zowel prive als zakelijk. Ik vind het net zo’n volksverlakkerij als jij. Ik snap er nog steeds weinig van dat voor de bouw van een stadion woningen(boten in deze) verplaatst moeten worden. Het moet mijn inziens mogelijk zijn dit anders op te lossen. Voor zover ik weet hadden de bewoners er weinig overlast van. Op vele andere plekken in NL hetzelfde verhal, maar omdat het daar te veel geld kost, wordt het daar wel gedoogd…………..

  Geldverkwisting.

 13. verdieping, jij denkt anders dan ik, dus voor mij ben jij een andersdenkende en is jouw buurt daar een vergaarbak van. Het verzamelen van rotzooi….zo zou ik jouw auto en eventuele tuinmeubilair ook kunnen noemen.

Reacties zijn gesloten.