Het weer: Vooral in de ochtend af en toe nat

Foto van auteur

Burgemeester van Roijensingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag gaat bewolkt van start en die bewolking wordt alleen maar dikker. Een frontensysteem trekt over Zwolle met ‘s morgens eerst lichte regen, gevolgd door meer regen aan het eind van de ochtend. In de middag wordt het droog met goede kans op een doorbraak van de zon.

De wind is eerst zuidwestelijk, tegen de middag toenemend naar kracht 4 en ruimend naar west. Dankzij de wind is dat frontensysteem vlot voorbij. De temperatuur stijgt van ongeveer 5 graden ‘s morgens naar 8 graden in de middag. Een oceaandepressie trekt momenteel van IJsland naar het zuiden van Scandinavië en stuurt genoemd front hierheen. Als de depressie woensdag Scandinavië nadert trekt bij ons de wind verder aan. Woensdag wordt een onstuimige dag met een verwachte windkracht 5 uit het westen plus windvlagen.

Voor het zover is, hebben we in de nacht van dinsdag op woensdag droog weer en opklaringen. Het kwik daalt maar komt niet onder het vriespunt. Ook ‘s nachts blijft er wind staan, kracht 3 tot 4. Woensdag trekken buien over het land. In de loop van de ochtend ontspringt ook Zwolle de dans niet. De temperatuur overdag is ongeveer 6 graden. Donderdag is er minder wind. Veel bewolking komt er aan en ’s avonds valt er regen uit.