Het weer: Regen en harde wind

Foto van auteur

Mimosastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag racet een frontensysteem uit het noorden op Zwolle af. De wind aan de grond blaast uit het westen en is ‘s morgens al stevig: windkracht 4. Deze trekt verder aan naar kracht 5 met daar bovenop windvlagen tot 70 kilometer per uur.

De bewolking wordt dikker. Het begint in de loop van de ochtend te regenen. Ergens halverwege de middag bereikt de achterzijde van het systeem met de regen de stad. Mogelijk breekt de bewolking dan nog even voor enkele late zonnestralen. In de avond neemt de wind, die dan uit het westen tot noordwesten komt, langzaam af. ‘s Avonds blijft er kans op een verdwaalde bui. De temperatuur varieert dit onstuimige etmaal tussen 5 en 7 graden.

Donderdag komt een fors regengebied onze richting op. De precieze koers bepaalt de hoeveelheid regenwater die op Zwolle neerdaalt. De regen valt uit een massief wolkenpakket, het is een grauwe dag. In de middag gaat het hard regenen volgens de huidige berekeningen. De wind is matig, kracht 3 tot 4. De temperatuur overdag ligt rond 7 graden.

Vrijdag houdt Zwolle het waarschijnlijk droog. De bewolking heeft de overhand en de westenwind blijft staan met kracht 4. Een temperatuur van 10 graden lijkt haalbaar. De winter is ver te zoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)