Het weer: Bewolking, regen en wind

Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Maandag is het weer niet veel soeps. Een frontensysteem trekt van het westen uit over, het hele land krijgt ermee te maken. In Zwolle regent het zondagnacht al flink en ook de maandagochtend verloopt nat. Een regenhoeveelheid van 10 liter per vierkante meter of meer wordt berekend voor onze omgeving.

De neerslag komt uit een grijs pak bewolking met nauwelijks kijkgaten voor de zon. De middag lijkt de beste kans te hebben op enkele droge perioden. In de avond vormen buien de natte uitsmijters van deze verregende maandag. Mogelijk zit er onweer in. Buien hebben het voordeel dat ze plaatselijk zijn en misschien heeft Zwolle mazzel. Wie zich niet wil laten verrassen door donder en bliksem, houdt voor de zekerheid een oog op de wolken en ander oog op een buien-app.

Wind is er maandag ook volop, kracht 4, uit het zuidwesten, pas in de avond geleidelijk afnemend. De temperatuur varieert van ongeveer 14 graden ’s morgens vroeg tot misschien nog 20 graden ergens in de middag.

Het frontensysteem wordt aangestuurd door een depressie met de kern bij Schotland. Dinsdag heeft de depressie een buienstoring in de aanbieding. Die trekt hier in de ochtend over. ’s Middags is er minder bewolking, de zon doet een serieuze poging boven Zwolle. De wind komt met kracht 3 tot 4 uit het westen, bij een middagtemperatuur van ongeveer 19 graden.

Woensdag en donderdag lijkt Zwolle de volle laag te krijgen van een nieuwe oceaandepressie. Deze komt vermoedelijk met de kern recht over. Aan regen en wind geen gebrek, de zon breekt slechts af en toe door. Het kwik in de Zwolse thermometers stagneert bij 20 graden.

Foto 1
Agnietenplas - Foto: Hans Smit
Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)