Sparta Zwolle in korfbalkraker tegen KVS op het laatste moment onderuit

Foto van auteur

Myrthe Heres (r) verdedigt
Foto: Eric van der Ende

Zwolle – Zaterdag is er na twee kansloos verloren wedstrijden weer reclame gemaakt voor de korfbalsport in Zwolle. In een echte kraker tegen KVS uit Scheveningen moest Sparta zich pas in de laatste minuut gewonnen geven.

Het was de afgelopen weken kommer en kwel voor Sparta Zwolle. Twee keer op rij een ware afgang en daar bovenop nog drie basisspelers verliezen voor de komende periode. De degradatiestreep was inmiddels tot op één punt genaderd en de ploeg die daar stond, KVS, kwam ook nog eens op bezoek. Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat deze ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren.

De score was tot vlak voor rust gelijk, maar een rush van Sparta betekende een 13-10 ruststand. Deze voorsprong werd na rust snel uitgebreid tot 16-11. Waarna deze ook weer zo uit handen gegeven werd, 18-20. Door de hand van Myrthe Heres en Lisa Jansen werd de stand weer gelijk getrokken en brak er een spannende slotfase aan.

KVS pakte daarin telkens de voorsprong en met nog één minuut te gaan schoot Matthias van Pijkeren de gelijkmaker binnen. De tegenstander uit Scheveningen bleef rustig, scoorde en speelde de wedstrijd vakkundig uit, eindstand 24-25. Sparta staat nu op plek zeven in Hoofdklasse A en moet de komende weken punten pakken om in deze klasse te kunnen blijven acteren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)