Het weer: Veel zon na een koude ochtend

Foto van auteur

Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend vriest het in Zwolle. De temperatuur is gedaald naar circa -5 graden. Het is helder, de zon komt ’s morgens om zes over acht op en beschijnt de stad de hele dag. Zonsondergang is om vijf over half zes.

Een zonovergoten dag, waarbij in de maand februari de zon nog wel laag staat. Er is eerst nauwelijks wind, in de middag steekt hij zwak op uit het zuiden tot zuidoosten. Het hogedrukgebied waaraan we deze zonnige dagen met blauwe luchten te danken hebben schuift met het centrum verder Oost-Europa in. Dat is woensdag te zien aan dalende barometers in Zwolle. Dit betekent echter niet meteen een overgang naar wisselvalligheid.

Op de weerkaarten zien we pas vanaf volgende week dinsdag neerslag onze kant op komen. We hebben dus nog een reeks droge dagen voor de boeg.

Wolken van een inactief front arriveren donderdag uit het noordwesten. Het blijft droog, maar vooral in de middag delft de zon het onderspit. Vrijdag en in het weekend komt meer bewolking hierheen. Met een wind uit westelijke richtingen stroomt dan minder koude lucht richting Zwolle. Komende zondag stijgt de temperatuur misschien iets boven de 10 graden uit.