Het weer: Koeler met zon en wolken

Foto van auteur

Wijde Aa
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Op de eerste dag van juli heeft operatie afkoeling zich voltrokken. Achter de buien van donderdagavond is beduidend koelere lucht over Zwolle uitgestroomd. ’s Morgens om acht uur is het zo’n 14 graden en ‘s middags is het maximum ongeveer 21 graden.

Op grote hoogte is aanvankelijk nog veel sluierbewolking aanwezig, die de zon gedeeltelijk afschermt. Daaronder zijn stapelwolken te zien en in de middag worden dat er meer. Een buitje aan het eind van de middag is niet compleet uit te sluiten, maar niet van het zware kaliber van donderdagavond. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, kracht 3 tot 4, aanmerkelijk meer wind dan in de afgelopen dagen. In de avond gaat de wind liggen.

We verwachten een heldere nacht naar zaterdag. Ook zaterdagochtend heeft de zon van bewolking nog niks te duchten. Later op de dag verschijnen wat meer wolken. Onder een opbouwend hogedrukgebied boven onze omgeving is zaterdag de kans op regen nul. Het kwik loopt op naar zo’n 24 graden.

Zondag is er een afwisseling van zon en wolken, waartussen een klein buitje zou kunnen zitten. De kans daarop is gering. De middagtemperatuur onder de wolken is ongeveer 22 graden.

Kijken we even naar volgende week, dan zien we op de weerkaarten de meeste tijd droog zomerweer in Zwolle met gematigde temperaturen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)