Britten Strijkorkest ontroert patiënten tijdens optreden in Isala

Foto van auteur

Het Britten in Isala
Foto: Britten Jeugd Strijkorkest

Zwolle – Het Britten Jeugd Strijkorkest speelde afgelopen zaterdag belangeloos een middag voor patiënten in de Isala Klinieken in Zwolle. Met een viertal strijkkwartetten gingen de orkestleden langs de verschillende zalen om patiënten op te vrolijken, gevolgd door een concert met onder andere de Czardas van Monti en muziek uit Chindler’s List in de centrale hal.

Met hun klassieke muziek wisten de jonge Britteners de patiënten tot tranen toe te roeren. Het Britten speelde in 2019 voor het eerst in het Isala. “Wij weten uit eigen ervaring hoe klassieke muziek de ziel kan raken en helemaal voor patiënten die het moeilijk hebben, is dit een moment waarop ze alles even kunnen vergeten,” zegt Loes Visser, dirigent van Het Britten Jeugdorkest. “Het was geweldig dat het orkest op deze manier de patiënten even verlichting kon geven en ze met hun muziek kon ondersteunen.”

Op 16 april speelt Het Britten Strijkorkest in Theater de Spiegel met befaamde violisten Dana Zemtsov en Maria Milstein. Dan staat onder andere Mozart op het programma. Kaarten voor dit concert zijn te koop via Zwolse Theaters.