Berkum bekert thuis tegen Achilles ‘12

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in de strijd om de Districtsbeker Oost thuis tegen Achilles ’12 uit Hengelo. De bezoekers kwamen lange tijd uit in het zondagvoetbal maar promoveerden vorig seizoen via de nacompetitie naar de zaterdagse 1e Klasse E. Ze zorgden daar vorige week voor een stunt door koploper Quick ’20 met 3-0 te kloppen.

“Achilles speelt een klasse lager, maar is niet voor niets zo ver gekomen in de beker. Maar wij zijn het natuurlijk wel aan onszelf verplicht om door te gaan. Afgelopen zaterdag hebben wij óók een knappe teamprestatie geleverd door de winst bij de koploper, na de winterstop zijn we op de goede weg!” zegt Berkum-spits Twan Knul.

In die Twentse derby had Achilles, dat uit bij Quick ’20 nog met 6-0 was afgedroogd, de zaken achterin goed voor elkaar. De Quick-aanvallen werden ontmanteld en af en toe kwam Achilles er goed uit. Na een half uur zorgde Rick Keizers daarbij voor 1-0 en slechts drie minuten later bracht Achilles-aanvoerder Jesper te Marvelde zijn ploeg met een penalty op 2-0.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Achilles, maar dat hield de gelederen massaal gesloten en kwam drie minuten voor het slot zelfs op 3-0 via Brandt Peters. Achilles is door die stunt overigens nog niet uit de zorgen, want de ploeg van trainer Omar Wennink staat in de 1e Klasse E op de negende plek, en dat is maar één plaatsje boven de posities die aan het eind van de rit veroordelen tot het spelen van nacompetitie.

Berkum zit, een trapje hoger in de 4e Divisie B, in een vergelijkbaar schuitje. De ploeg van trainer Arno Hoekstra staat ook maar net boven de gevarenzone én stuntte afgelopen zaterdag, net als Achilles ’12. In Bunschoten versloegen de Zwollenaren Eemdijk, de trotse koploper die tot dan toe alle thuisduels nog had gewonnen. De thuisploeg gaf voor rust de toon aan en Berkum mocht niet mopperen dat de schade beperkt bleef tot 1-0.

Vlak voor de pauze prikte de alerte Twan Knul, die een week eerder tegen Genemuiden ook al twee keer scoorde, echter de gelijkmaker binnen en na rust kwam Berkum er steeds beter in. Enkele minuten voor het slot stuurde Lars Miedema, in zijn tweede wedstrijd voor Berkum, Giorney Rojer prima de onverdedigde diepte in en die maakte dat fraai af: 1-2.

Zowel Achilles ’12 als Berkum kan dus terugkijken op een voor vriend en vijand verrassende competitiewinst tegen de koploper. Dat zorgt ongetwijfeld voor het nodige zelfvertrouwen bij beide ploegen en een hopelijk spannende wedstrijd. Het bekerduel Berkum-Achilles ’12 wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Jan de Vries, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)