Berkum in beker ruim langs Achilles ‘12

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft in de strijd om de Districtsbeker Oost met 5-1 gewonnen van eersteklasser Achilles ’12 uit Hengelo. De Zwolse vierdedivisionist gaf in het begin en het eind van de wedstrijd de toon aan, maar oogde tussentijds wat flets.

“Tevreden met de uitslag, we zijn weer een ronde verder. Maar na een minuut of 25 zakte ons tempo te veel in,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Coach Omar Wennink van Achilles ’12 zag dat zijn ploeg geen aanspraak op de winst kon maken. “We waren gewoon niet goed genoeg,” was zijn nuchtere constatering.

Berkum startte met de spitsen Twan Knul én Lars Miedema en dat pakte direct goed uit. Miedema speelde al snel zijn collega-aanvaller aan en Knul schoot vlot de 1-0 binnen. Zo’n 10 minuten later was het opnieuw raak, toen een inzet van Miedema slecht werd verdedigd en Knul profiteerde: 2-0. Daarna leek de thuisclub het karwei wat te plichtmatig op te vatten en zakte het tempo. Knul kwam na bijna een half uur centimeters tekort en bij een goede schietkans van Marc van der Meulen vloog de bal hoog over. Achilles was in die fase niet in staat heel veel terug te doen.
Na rust kwamen de bezoekers wél beter in hun spel, maar de Tukkers zorgden nog niet voor heel veel gevaar. Berkum speelde ook bepaald de pannen niet van het dak in die fase, al hadden Miedema en Giorney Rojer kansen om de score op te voeren. Dat lukte wel in de laatste 20 minuten van het duel. Rojer werd onderuit gehaald in het strafschopgebied van Achilles en de, na enige aarzeling, toegekende penalty werd door Berkum-captain Marc van der Meulen feilloos binnen geschoten: 3-0.

Vlak daarop kwam Achilles toch weer wat terug in de wedstrijd. Na slordig wegwerken in de Zwolse defensie kwam Mart Heideman in balbezit, die van flinke afstand uithaalde en de bal in de hoek van het Berkum-doel zag ploffen: 3-1. Achilles ging op jacht naar meer, maar daarop trok Berkum de wedstrijd definitief naar zich toe. Vijf minuten voor tijd vloog Miedema de diepte in en nadat hij Achilles-keeper Joris Raanhuis omspeelde bediende hij Chris van der Meulen op maat om van dichtbij de 4-1 binnen te schuiven. Miedema bekroonde in de slotminuut zijn goede spel in zijn hele eerste wedstrijd voor Berkum door, na knap goochelwerk in het strafschopgebied van de bezoekers, ook nog voor 5-1 te zorgen. De Zwollenaren gaan daarmee door naar de laatste 16 van het Districtsbekertoernooi.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)