Het weer: Veel bewolking, ’s ochtends overwegend droog

Foto van auteur

Zeven Alleetjes
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op mist. Die verdwijnt spoedig en daarna is er geen gebrek aan bewolking boven Zwolle. De zon heeft het nakijken maar het is overwegend droog, tenminste in de eerste helft van de dag. In de tweede helft passeren een paar zones met verhoogde kans op een beetje regen.

Een buitje of een paar druppels motregen is in de middag dus mogelijk. Vooral in het begin van de avond lijkt er kans op natte straten in Zwolle. De wind is niet sterk: zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Het kwik loopt ‘s middags op naar ongeveer 10 graden, na een ochtend met zo’n 7 graden op de thermometer. In de nacht naar donderdag is de bewolking dik, de wind zwak en de buienkans blijft. Het is niet koud, de minimumtemperatuur is circa 7 graden.

Donderdag gaat de bewolking van het noorden uit breken. In de middag zien we misschien een glimp van de zon, terwijl er ook dan kans is op een buitje.

Vrijdagochtend komt uit het noorden een actieve storing opzetten met enkele millimeters regen. Die is vlot voorbij, maar erachter kunnen tussen de opklaringen losse buitjes zitten. De stevige wind zoekt de noordwesthoek op, waarmee frissere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur overdag dropt naar ongeveer 6 graden, een niveau dat we ook in het weekend hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)