Het weer: Veel bewolking en ’s middags een beetje regen

Vordensebeek in de zon, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Maandag ligt Zwolle onder de bewolking van een lagedrukgebied boven Frankrijk. In de ochtend is er eerst kans op een mistbank en is het nog overwegend droog. ’s Middags bereikt een beetje Franse regen onze omgeving. Veel komt hier niet naar beneden, de zuidelijke provincies krijgen meer neerslag.

Door de invloed van het lagedrukgebied komt bij ons de wind tijdelijk uit het noordoosten. Hij neemt in de ochtend geleidelijk toe naar matig, kracht 4. In avond weer afnemende wind. De maandag start met circa 3 graden Celsius, in de middag is 8 graden de maximumtemperatuur.

Het lagedrukgebied verkast richting de Middellandse Zee. Het neemt veel van de bewolking mee, waardoor het maandagavond in Zwolle flink opklaart. Hierdoor daalt in de nacht naar dinsdag de temperatuur richting het vriespunt. Het wordt nevelig en dinsdagochtend mogelijk mistig in Zwolle en omgeving.

Dinsdag is de wind zwak. Na het verdwijnen van eventuele ochtendmist komt de zon erbij. Regen blijft op afstand, Zwolle kan rekenen op een geheel droge dag met een middagtemperatuur van ongeveer 7 graden.

Ook woensdag en donderdag is het droog. De zon verschijnt elke dag boven de stad, zonder dat het meteen strakblauw wordt. Wolken schuiven alle dagen over de stad. De wind is zwak tot matig en zoekt de zuidwesthoek op. In de tweede helft van de week bereikt de temperatuur overdag waarden van 10 graden of meer.

Foto 1
Vordensebeek in de zon, voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Vordensebeek in de zon, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)