Het weer: ’s Morgens een sneeuwdekje, ’s middags kwakkelweer

Kuyerhuislaan
Foto: Hans Smit

Maandagochtend is het in Zwolle op veel plaatsen wit en glad van de sneeuw die zondagnacht is gevallen. Tot de middag is het overwegend droog. De bewolking houdt waarschijnlijk hardnekkig stand en geeft zonnestralen weinig kans.

De zuidoostenwind is matig, kracht 3. Het kwik hangt ’s morgens iets boven het vriespunt in de Zwolse thermometers. In de middag is het maximum haalbare ongeveer 2 graden boven nul: licht dooiweer.

Een lagedrukgebied komt maandag met het centrum ten zuiden van Engeland aan. Neerslaggebieden die erbij horen trekken vanuit het zuidwesten naar onze omgeving. In de middag krijgen we ermee te maken.

Op het weermenu staat een mengelmoes van winterse neerslag. Natte sneeuw valt in combinatie met koude regen. De grens van sneeuw en regen zwabbert ’s avonds en ’s nachts dichtbij Zwolle. De temperatuur ligt weinig boven het vriespunt, het is kwakkelweer.

Dinsdag bevindt het lagedrukgebied zich recht boven onze omgeving. Regengebieden cirkelen eromheen. ’s Ochtends regent het, daarna volgen in het centrum van het lagedrukgebied ook droge periodes. De wind is zwak en komt uit een waaier van noordelijke richtingen. De temperatuur blijft enkele graden boven het vriespunt.

Woensdag is een droge dag met zon en wolken. Het is ’s middags misschien wel 6 graden in Zwolle. Boven het vriespunt, voor de duidelijkheid.

Donderdag verschijnt op de oceaan ten westen van Frankrijk een joekel van een depressie. Deze gaat zorgen voor aanvoer van minder koude lucht uit het zuidwesten. Winterweer wordt verder op afstand gezet.

Foto 1
Kuyerhuislaan - Foto: Hans Smit
Kuyerhuislaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)