Astronaut André Kuipers op bezoek bij Vivente in Zwolle

Foto van auteur

André Kuipers bij Vivente
Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Vivente, de organisatie voor Christelijk basisonderwijs in Zwolle, had woensdagavond astronaut André Kuipers op bezoek. Meer dan 750 ouders/verzorgers, medewerkers en andere genodigden luisterden naar de verhalen van de Nederlandse ruimtevaarder.

Het was een avond vol verwondering en inspiratie met een exclusieve inkijk in Kuipers’ visie op de aarde nu en in de toekomst. “Als onderdeel van ons 25-jarige jubileum vieren we dit jaar met onze collega’s, leerlingen en nu ook hun ouders, 25 jaar krachtig en prachtig onderwijs in Zwolle,” vertelt Arend Eilander van Vivente. “Wij zijn enorm trots dat wij een spreker als André Kuipers, iemand met zoveel ervaringen die maar voor heel weinig mensen op deze aarde zijn weggelegd, bereid hebben gevonden deze ervaringen met ons te delen.”

De avonturen van André Kuipers vallen in de smaak. Zijn enthousiasme en passie werken aanstekelijk. De mensen in de zaal luisteren en kijken, soms met open mond, naar zijn unieke blik op de wereld en de huidige staat van onze planeet. Verhalen over satellieten, het meten van vervuiling en natuurlijk zijn ruimteopleiding, lancering en uiteindelijke verblijven in de ruimte aangevuld met prachtige foto’s en video’s uit het ISS raken de juiste snaar.

“De verhalen van vanavond zetten mij echt aan het denken dat ik zelf ook iets hiermee moet.” vertelt René Mauritz, een aanwezige ouder. “Deze avond is ook echt mooi om andere ouders even te ontmoeten,” vertelt Lammy Winters, een andere ouder even later.

“Een avond om nooit te vergeten en hopelijk een merksteen voor alle aanwezigen.” In zijn afsluitende woord hint Eilander naar een vervolg. “Een avond als deze smaakt naar meer.” Dat vervolg komt er zeker als het aan de gasten ligt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)