Leerlingen van Vivente rennen door PEC Zwolle stadion voor Unicef

Foto van auteur

Leerlingen van Vivente zetten hun beste beentje voor in het PEC Zwolle stadion.
Foto: Arjan Alderliesten

“Het is belangrijk om te zorgen dat alle kinderen naar school kunnen. Daarom ga ik zoveel mogelijk stempels halen,” zegt Lisa. Ze is een van de leerlingen die, na een korte warming-up, aan de start staat van de Vivente Run voor Unicef.

Ze kijkt vastberaden naar Tijmen. Ze zijn er klaar voor! Lisa en Tijmen zijn slechts twee van de 1.250 leerlingen die vrijdag meededen aan de Vivente Run voor Unicef, een sponsorloop dwars door het stadion van PEC Zwolle.

Rugzakken met schoolspullen
De deelnemers, afkomstig van de Zwolse Vivente basisscholen, hebben de afgelopen weken gezocht naar sponsoren en les gekregen over hoe belangrijk onderwijs is voor alle kinderen op de wereld. “Als je naar school kan, kan je leren en heb je later een betere baan en een beter leven,” zegt Tijmen. “Met het geld dat we vandaag ophalen koopt Unicef dan rugzakken met schoolspullen voor kinderen ver weg zodat ze ook kunnen leren.”

De sponsorloop is een onderdeel van de festiviteiten rond het 25-jarig jubileum van Vivente, de organisatie voor christelijk basisonderwijs in Zwolle. “We vinden het belangrijk dat onze leerlingen betrokken zijn bij elkaar, de buurt en de wereld om zich heen,” vertelt Arend Eilander, bestuurder bij Vivente. “Zo geven we ze graag iets meer mee dan alleen goed onderwijs.”

Training van docenten
“Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én een samenleving. Het betekent kansen voor de toekomst. Daarom was voor ons de koppeling aan Unicef als het goede doel vanzelfsprekend,” gaat Eilander verder.

“Unicef zorgt wereldwijd naast voedsel en schoon drinkwater ook voor schoolspullen, de training van docenten, veilige lokalen en voor onderwijsmethodes die in crisissituaties of op afstand gebruikt kunnen worden.” Nadia Wentzel van Unicef vult hem aan: “We zijn erg blij dat wij het goede doel mogen zijn van deze eerste Vivente Run.”

Hoeveel geld er is opgehaald voor Unicef is nog even afwachten, de uitslag wordt over twee weken verwacht. 

Foto 1
Leerlingen van Vivente zetten hun beste beentje voor in het PEC Zwolle stadion. - Foto: Arjan Alderliesten
Leerlingen van Vivente zetten hun beste beentje voor in het PEC Zwolle stadion.
Foto: Arjan Alderliesten