Het weer: Wisselend bewolkt, kans op een bui

Foto van auteur

Windesheim Campus
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend is de meeste regen van de dag al gevallen in Zwolle. ’s Nachts was het kleddernat door een actief front. In het begin van de ochtend is het gepasseerd en breekt de bewolking. De zon vertoont zich, wel omringd door wolken.

De wolken worden voortgedreven door een straffe wind, een volle kracht 4, uit het zuidwesten. Tegen het middaguur neemt de kans op een losse bui toe. Ten zuiden en oosten van Zwolle is de buienactiviteit groter, volgens de berekeningen. Bij zo’n bui kunnen windvlagen voorkomen. Het kwik varieert van ongeveer 10 graden ‘s morgens vroeg tot 13 graden ’s middags.

Zaterdag komen uit het westen buien aanzetten. Daarbij staat veel wind uit het zuidwesten tot westen, kracht 4 à 5. Er is kans op windstoten, iets om in de gaten te houden. In de avond zwakt de wind af. De maximumtemperatuur is ongeveer 11 graden.

Zondag trekt over België en Frankrijk een oceaanstoring naar het oosten. De bijbehorende regen bereikt de zuidelijke helft van ons land. Vermoedelijk blijft Zwolle buiten schot, maar dit onder voorbehoud. Misschien dat de storing met de regen toch de stad schampt. Veel bewolking is zondag zeker te verwachten. De temperatuur doet wederom een stap terug: 10 graden wordt niet meer gehaald.

Maandag en dinsdag krijgt Zwolle een temperatuurdip te verwerken. Een maximum van slechts 6 tot 8 graden door aanvoer van koude lucht uit het hoge noorden. Daarin worden winterse buien meegevoerd. Maandag waait het stevig. Vanaf woensdag krabbelt Zwolle vermoedelijk weer uit het kille dal.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)