Het weer in het weekend: Zaterdag bewolking en kans op buien, zondag volop zonneschijn

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag maakt Zwolle al in de vroege ochtend kans op een bui. Er trekt veel bewolking behorend bij een frontensysteem over de stad. De zon breekt af en toe door, maar de wolken overheersen.

Zaterdagmiddag leeft de buiigheid weer wat op, de meeste activiteit wordt echter berekend voor het oosten en zuidoosten van het land. Buien hebben hoe dan ook het voordeel dat het tussendoor lange tijd droog is. De dag start met ruim 10 graden op de thermometer niet koud. In de middag is 18 graden het maximum, afhankelijk van hoe de zon het er ‘s middags afbrengt. Er is wind zaterdag, zwak tot matig uit richtingen rond noord. In de avond klaart het overtuigend op, de nacht passeert onder een heldere sterrenhemel.

Zondag krijgt Zwolle een grote bak zonneschijn over zich heen. Een hogedrukgebied boven de Noordzee ligt dichtbij. Het is een kurkdroge dag met nauwelijks een wolkje te bekennen, de lucht is strakblauw. De zon heeft al kracht begin mei. Voor wie lang buiten is, is insmeren raadzaam. De ochtend start fris: ongeveer 5 graden. De zwakke tot matige noord– tot noordoostenwind drukt de middagtemperatuur iets: ongeveer 17 graden. Zit je uit de wind en in de volle zon, dan voelt het veel warmer aan. Ook de avond en nacht verlopen vrijwel wolkeloos.

Maandagochtend is er nog weinig veranderd wat betreft het weerbeeld. De zon heeft alle ruimte boven Zwolle, wel komt er enige sluierbewolking binnen op grote hoogte. Maar een belangrijk verschil is de windrichting. Die is zuidwestelijk geworden, met een flinke temperatuurwinst tot gevolg. Maandagmiddag kan het 23 graden worden en dinsdagmiddag ligt 25 graden binnen bereik voor Zwolle. In de tweede helft van de week vermoedelijk iets minder warm en kans op een bui.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)