Zeldzaam

|   Laatste wijziging

Zwolle – Hier in Nederland komt hij vrijwel alleen nog voor langs de oevers van de IJssel en het Zwartewater in Zwolle. De Kievitsbloem is volledig afhankelijk van overstromingen als het gaat om de verspreiding. De vrij grote zaden verplaatsen zich drijvend over het water. Het duurt acht jaar eer de plant tot bloei komt. In Nederland is de plant wettelijk beschermd. Deze foto heb ik gemaakt langs de Westerveldse Aa.

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Zeldzaam”

  1. Op zoek naar de kievitsbloem
    De wilde kievitsbloem voelt zich thuis op een vochtige en veenachtige bodem. De boswachter van Staatsbosbeheer neemt u met de boot mee naar een veld vol bloeiende kievitsbloemen in natuurgebied De Brommerd. Tijdens een rondwandeling krijgt u volop de gelegenheid de bloem van dichtbij te bewonderen. Er is een excursie in de morgen en in de middag.

    http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Staphorst/Op zoek naar de kievitsbloem.aspx

  2. kievitsbloem
    😮 had mijn moeder toch gelijk.. dat ze zeldzaam zijn haha.. maar ze staan ook (stuk of 4 maar..) langs de sloot bij de kinderboerderij de AA-weide.. (als kinderen ze niet hebben ontdekt :o)

  3. kievitsbloem
    Geweldig. Als je eens wat vaker omlaag kijkt, kun je een hele wereld ontdekken, die anders aan je voorbij gaat. Prachtig dat je hier oog voor hebt. Wellicht heb je een heleboel mensen wakker gemaakt.

Reacties zijn gesloten.