Het weer in het weekend: Zaterdag grijs en regenachtig, zondag droog en zonnig

Foto van auteur

Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag trekt het lagedrukgebied over Zwolle dat vrijdag al veel grijsheid en regen bracht. Het effect van de passage is nog meer wolken en neerslag. Vrijdag werd in Zwolle bijna 10 liter regenwater per vierkante meter gemeten. Zaterdag komt daar eenzelfde hoeveelheid bij, meestal in de vorm van lichte regen of motregen.

Droge momenten tussen de natte perioden bestaan echt, maar je moet ze weten te vinden. Scherp timen met een buien-app is het devies. Tot ver in de avond is er kans om nat te worden. De temperatuur schommelt in de buurt van 11 graden, iets minder zacht dan op vrijdag toen het ruim 13 graden werd. Zaterdagochtend onder de kern van het lagedrukgebied is de wind zwak of geheel afwezig. In de loop van de dag steekt een bries op uit het noordoosten, tegen de avond is dat windkracht 3 tot 4. De aantrekkende wind markeert het verdwijnen van het lagedrukgebied naar het zuidoosten.

Rond middernacht stopt de regen. Zondag in alle vroegte schuift de bewolking steeds verder weg naar het zuidoosten. Zondagochtend zijn er nog wolkenresten over, maar die hinderen de zon nauwelijks. Zwolle zou in de loop van de dag wel eens op een vrijwel wolkeloze blauwe hemel getrakteerd kunnen worden. En het is een droge dag, van vroeg tot laat. De matige noordoostenwind droogt de boel buiten lekker op met kracht 3 à 4. Weet je uit de wind te blijven, dan zou je zeggen dat het warmer is dan de circa 10 graden die de thermometer aangeeft.

De nacht naar maandag verloopt kraakhelder. Het kwik duikt richting het vriespunt of er iets onder. Maandag en waarschijnlijk ook dinsdag ligt Zwolle in overvloedige zonneschijn. Met een matige oosten– tot noordoostenwind, kracht 3, is het prima weer. De verwachte middagtemperatuur is 10 graden, maar in de zon voelt het warmer aan. Dit lijkt op lente.

Hier eindigt het allerlaatste weerbericht op Weblog Zwolle, want zoals aangekondigd stoppen wij. Alle medewerkers bedanken u voor uw belangstelling voor het nieuws dat we brachten. Maar het weer gaat altijd door en uw weerman ook. Mijn interesse voor alles wat met zon, wolken, regen en wind te maken heeft, is nog springlevend. Dus wellicht tot gauw via een ander medium!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)