Het weer: Toenemende bewolking, ’s avonds regen

|   Laatste wijziging

Hortensiapad
Foto: Peter Denekamp

Tweede Paasdag houdt Zwolle het lang droog. Wel trekt vanuit het westen steeds meer hoge en middelbare bewolking binnen, waar de zon last van heeft. Het wordt iets minder zacht dan op zondag. Diverse Zwolse weerstations meldden zondagmiddag een temperatuur van ruim 17 graden, wat boven verwachting was.

Ons officiële regionale KNMI-station Heino noteerde een maximum van 17,0 °Celsius. Maandag wordt de zonnestraling gedempt door wolkensluiers. Toch zit 15 graden er nog wel in. Een frontensysteem nadert Zwolle, aan het eind van de middag moet je rekening houden met de eerste regendruppels. ‘s Avonds regent het stevig door. De wind is zuidelijk, ’s morgens kracht 3, toenemend naar kracht 4 in de middag.

Het frontensysteem wordt in de nacht naar dinsdag op de voet gevolgd door buien. Mogelijk zit daar een pittig exemplaar tussen. De wind draait ‘s nachts naar het westen en blijft op sterkte: kracht 4 met windvlagen tijdens buien.

Dinsdag krijgen we enige hogedrukinvloed in de schoot geworpen. Het is snel voorbij, maar de aanvankelijke buienneiging wordt dinsdagmiddag onderdrukt. We verwachten een flinke dosis zonneschijn tussen de stapelwolken door. De westenwind blijft stevig staan, windkracht 4 tot 5, een forse bries die ook vlagerig is.

Woensdag krijgt Zwolle een actieve oceaanstoring over zich heen. Deze passeert de stad waarschijnlijk in de ochtend en zorgt voor regen plus zuidwestenwind. Achter de storing is er kans op buien, die tussenruimte laten voor de zon. Dinsdag en woensdag is de verwachte middagtemperatuur rond 12 graden. Tot en met het weekend houdt de wisselvalligheid aan.

Foto 1
Hortensiapad - Foto: Peter Denekamp
Hortensiapad
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)