Het weer: Steeds meer zon

Kranenburgweg
Foto: Hans Smit

Maandagochtend vroeg kan het zicht in Zwolle en omgeving aan de matige kant zijn door nevel. Deze verdwijnt ‘s morgens al gauw. Wolkenveldjes houden we over, die gelukkig niet aaneengesloten zijn. De zon krijgt voldoende tussenruimte voor een aanvaardbaar weerbeeld.

De wind doet rustig aan en is zwak tot matig uit het noordoosten. Uit die richting komt minder vochtige lucht, waarin wolken zich moeilijker vormen. De verhouding zon/wolken slaat in de middag om in het voordeel van de zon. ‘s Morgens vroeg is de minimumtemperatuur ongeveer 7 graden. ‘s Middags verdubbelt die naar circa 15 graden. Uit de wind en op het zuiden heb je dan puik lenteweer te pakken. In de loop van de middag is er een mini-kans op een mini-buitje, maar veel waarschijnlijker is dat het maandag gewoon droog blijft. ‘s Avonds verwachten we nauwelijks nog bewolking boven Zwolle.

De nacht naar dinsdag glijdt voorbij onder een heldere sterrenhemel met weinig wolken. Een zwakke tot matige noordoostenwind blijft staan, die in de loop van dinsdag meer oostelijk wordt en wat aantrekt. Ons weer is onder regie gekomen van een groot Scandinavisch hogedrukgebied, dat Petra is genoemd door de Duitse weerdienst.

De kans op neerslag is dankzij Petra praktisch nihil. De hoeveelheid bewolking is dinsdag de onzekere factor. In het volgende weerbericht bekijken we die kwestie opnieuw. De temperatuur valt dinsdag overdag onder een wolkendek een paar graden lager uit dan op maandag, maar wellicht krijgt de zon toch tijd om voor opwarming te zorgen.

Woensdag heeft uitstekende zonnevooruitzichten volgens de huidige weerkaarten. Een zonnige, kurkdroge dag, wel met een noordoostelijke bries, die het kwik drukt richting 12 graden.

De lang aangekondigde temperatuur van 20 graden aan het eind van de week staat opeens een stuk minder solide op de weerkaarten. Mogelijk krijgen we donderdag en vrijdag een storing uit het oosten op bezoek, die het langverwachte lentescenario verstoort. De 20 graden komt dan pas in het weekend binnen bereik. De komende dagen houden we dit in de gaten, hier in het weerbericht op 1Zwolle.

Foto 1
Kranenburgweg - Foto: Hans Smit
Kranenburgweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)