Het weer: Zon, wolken en een briesje

Zicht op Rottumerplaat.
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend hebben Zwollenaren die zeer vroeg de deur uit gaan kans om onder een spetterbuitje terecht te komen. Het is dan ongeveer 12 graden in de stad. Wolken zijn er meteen en vanaf 7.40 uur ook de zon. De wolken krijgen ’s middags wat de overhand maar het blijft dan droog.

De zuidwestenwind is matig, kracht 3, ’s middags boven open gebied aantrekkend naar 4. Een vrij stevige bries, maar iets minder dan op dinsdag. De temperatuur stijgt ’s middags richting 18 graden. Komt de zon toch goed door, misschien 19 graden.

Een hogedrukgebied boven de Golf van Biskaje trekt woensdag Frankrijk in. Het wordt krachtiger en bepaalt ons weer ook. Hierdoor kunnen fronten met actieve regen onze regio de komende dagen niet bereiken.

Donderdag trekt een front ten noorden van ons langs. Zwolle krijgt met een staartje te maken. Dat betekent in elk geval veel sluierbewolking en vooral later op de dag kans op mini-buitjes. De thermometer wijst in de middag ongeveer 18 graden aan. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Vrijdag zit de wind vast in de zuidwesthoek en meteen boekt Zwolle temperatuurwinst. Misschien komt 20 graden in de stad alweer binnen bereik bij flink wat zonneschijn. Zaterdag zit het met de zon ook wel snor. Het kwik komt boven de 20 graden uit, wat warm is voor oktober.

De zondag is qua warmte en zon een beetje op losse schroeven komen te staan in sommige weermodellen. Volgens die scenario’s zou met een aanvoer uit noordelijke richtingen koelere lucht en mogelijk Noordzeebewolking hierheen komen. Dit houden we de komende dagen scherp in het oog, hier op 1Zwolle.

Foto 1
Zicht op Rottumerplaat. - Foto: Ank Pot
Zicht op Rottumerplaat.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)