Selectie Be Quick krijgt vorm voor volgend seizoen

Foto: Hans Smit

De nieuwe trainers van Be Quick en de technische commissie zijn de laatste maanden druk bezig geweest met de selectie voor het komend seizoen. Er waren gesprekken met de huidige selectiespelers, maar ook met nieuwkomers.

Van de huidige selectie zullen de meeste spelers bij Be Quick blijven. Er zullen twee nieuwe keepers aan de selectie worden toegevoegd. Het gaat om Sem Bollweg (JO19), die dit seizoen al eens onder de lat stond. Ook Ayrton Lenderink komt bij de selectie. Hij komt over van HTC en speelde in het verleden al in de jeugd van Be Quick.

Er komen zes nieuwe veldspelers naar Be Quick. Het gaat om de verdedigers Jake Stam (Dos Kampen) en Mike Frederiks (KHC). Voor het middenveld verwelkomt de club Jay Frederiks (CSV’28). In de aanval krijgt Be Quick versterking van Quinten Justiana (HTC), Jordy Doorgeest (SV Raalte) en Thomas Stam (Dos Kampen).

Oud-selectiespeler Hugo Koopman traint momenteel weer mee bij het tweede. Hij is na blessureleed aan beide schouders weer begonnen. De technische leiding zal zijn ontwikkeling in de gaten houden.

Jonge spelers van de club krijgen eveneens de kans om zich in de selectie te spelen. Het gaat om de middenvelders Bas Voors, Milan Scheffer en Giovan Drayer. Zij komen nu nog uit voor JO19-1. Dat geldt ook voor aanvaller Niño van der Gragt. Ook hij krijgt de kans. Vanuit het tweede elftal zullen middenvelder Milan ten Thij en verdediger Thijs van Moorst eveneens de mogelijkheid krijgen om een positie in de hoofdmacht te bemachtigen.

Het sterkste team van Be Quick moet ook afscheid nemen van spelers. Quinten Jony (SDCP), Jason Gelmers (FC Meppel) en Matthew Benschop (v.v. Hoogeveen) gaan bij een andere club spelen. Doelman Ewout Knol stopt met voetbal. Niek Bongers en Mick Francken zijn inmiddels al gestopt. Doelman Bongers stopte al vroeg in het seizoen en Francken vertrok voor zijn studie naar Amsterdam.

Foto 1
Selectie Be Quick krijgt vorm voor volgend seizoen - Foto: Hans Smit
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)