Het weer: Zon en wind

Haersterveer
Foto: Hans Smit

Woensdag bestaat het weer in Zwolle uit zonneschijn en wind. Beide zijn ruim voorhanden. Doorzichtige wolkensluiers en een enkele stapelwolk schuiven ook langs de blauwe lucht. Die zijn niet hinderlijk voor de zon, ze schijnt van vroeg tot laat.

Het is een kurkdroge dag met een kurkdroge noordoostenwind, die ideaal is om natte dingen buiten vlot te laten drogen. De wind heeft kracht 3 tot 4. Wie niks te drogen heeft, maar een maximaal lentegevoel nastreeft, zoekt liever de luwte op. De temperatuur loopt op van een graad of 7 ‘s morgens vroeg naar ongeveer 15 graden ’s middags. In Zwolse achtertuinen en op balkons op het zuiden is het uit de wind warmer. In de avond en nacht wordt de wind zwak en koelt het af.

Donderdag arriveert vanuit het oosten een storing. Te verwachten valt bewolking, waaruit in de eerste helft van de dag wat lichte regen valt. ‘s Middags is er kans op een bui. Het is geen compleet verregende dag, de zon breekt af en toe door, maar het etiket lente gaan we er niet op plakken. Een matige oostenwind waait bij een middagtemperatuur van ongeveer 12 graden.

Vrijdag zijn de restanten van de storing nog in de buurt. We houden rekening met nattigheid, maar het meeste zou wel eens aan Zwolle voorbij kunnen gaan. Er is een mix van zon en wolken. Dankzij de aanvoer van lucht uit het oosten tot zuidoosten stijgt het kwik tot boven de 15 graden.

In het weekend komt uit het zuidwesten een storing opzetten. Het weer ziet er onbetrouwbaar uit op de weerkaarten. Of we zaterdag voor de eerste keer dit jaar 20 graden Celsius scoren op de thermometers in Zwolle is nog niet zeker.

Foto 1
Haersterveer - Foto: Hans Smit
Haersterveer
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)