Het weer: Zacht, later kans op onweer

Westerveldse Aa
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend bevindt een smalle neerslagzone zich juist ten zuidwesten van Zwolle. Misschien krijgen we toch met wat regen te maken. Wie het ‘s morgens beslist droog wil houden, doet er goed aan de ligging van de regenzone in het oog te houden met een buien-app.

Bij de regen hoort natuurlijk bewolking, de meeste wolken hangen ten zuidwesten van Zwolle, in het noordoosten overheerst de zon. Zwolle zit ergens in de overgang tussen wolken en zonneschijn. De neerslagband markeert de grens van koele lucht in het zuidwesten van het land en warmere lucht voor de afwisseling een keer in het noordoosten. We verwachten een middagtemperatuur rond 17 graden, wat een beetje op lente lijkt. De rest van het weer doet niet erg mee aan de lente, vanwege de onzekere hoeveelheid wolken en de mogelijke ochtendregen. ‘s Avonds is de kans op een bui groot.

Genoemde neerslagband schuift in de loop van vrijdagmiddag uit het zuidwesten naar Zwolle. In de avond activeert die boel, er is kans op onweer. Houd rekening met een flinke bak regenwater in de avond en nacht. De oosten– tot zuidoostenwind is overdag met kracht 4 stevig te noemen. Windstoten zijn mogelijk tijdens buien.

In het weekend komt een storing uit Frankrijk op bezoek. Zaterdagochtend is het nog droog met een zonnetje. De temperatuur loopt op van 9 graden ‘s morgens naar 17 graden ’s middags. Later op de dag melden de Franse buien zich boven Zwolle. Zondag volgen meer buien, vooral in de tweede helft van de dag.

Na het weekend gaat de temperatuur teleurstellend bergafwaarts. In de eerste helft van de nieuwe week is zelfs 10 graden te hoog gegrepen in Zwolle en ‘s morgens vroeg is het slechts een paar graden boven nul. De temperatuur krabbelt later in de week wat op.

Foto 1
Westerveldse Aa - Foto: Hans Smit
Westerveldse Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)