ZV 44 in top-10 van landelijke zwemcompetitie

Competitieteam ZV 44
Foto: Ingezonden foto

ZV 44 heeft afgelopen zaterdag in de vierde en laatste ronde van de landelijke zwemcompetitie prima prestaties neergezet. De finaleronde in Zwolle werd afgesloten met een zevende plek, de beste klassering van dit seizoen.

De zwemmers van ZV 44 namen het in een spannende finale op tegen vier andere teams. In een sfeervolle ambiance haalde iedereen het uiterste uit zichzelf en werd er keihard gezwommen. Vooral de jongste zwemmers wisten boven zichzelf uit te stijgen.

Bij de zwemcompetitie worden per ronde verschillende slagen en afstanden afgewerkt in verschillende leeftijdscategorieën. De tijden van de snelste twee zwemmers tellen mee in de totaalscore en elke ronde worden er een of meerdere estafettes gezwommen, waarbij één teamresultaat meetelt in het totaal.

In de eerdere drie ronden wist ZV 44 steeds als tiende te eindigen. Dat was ook het eindresultaat, een prachtige top-10-klassering in de competitie met de achttien beste teams van Nederland. Een bijzondere prestatie van het zeer jonge team, waarvan de meeste zwemmers tussen de 12 en 17 jaar zijn.

Vanaf de oprichting in 2015 wist het team van ZV 44 elk seizoen te promoveren. In het seizoen 2020-2021 was door corona geen promotie mogelijk, maar vorig seizoen wisten ze de eredivisie te bereiken. Dit seizoen heeft het team bewezen het hoogste niveau aan te kunnen. Volgend seizoen mag wederom in de eredivisie worden gestart.

Foto 1
Competitieteam ZV 44 - Foto: Ingezonden foto
Competitieteam ZV 44
Foto: Ingezonden foto

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)