Zwolle neemt verkeersmaatregelen op Koningsnacht en Koningsdag

Het dance-event Kingdance bij de Wijthmenerplas op Koningsdag 2022.
Foto: Peter Denekamp

De gemeente Zwolle neemt woensdagavond en donderdag verkeersmaatregelen om Koningsnacht en Koningsdag veilig te laten verlopen.

In de binnenstad worden dan veel evenementen georganiseerd en bij de Wijthmenerplas wordt het dance-event Kingdance gehouden. De gemeente verwacht, zowel in de binnenstad als op het festivalterrein, heel veel bezoekers.

Binnenstad

Woensdag om 19.30 uur start Koningsnacht in het stadscentrum. Donderdag begint Koningsdag in de binnenstad om 7.00 uur met de traditionele kleedjesmarkt. Om 22.00 uur wordt de verjaardag van Koning Willem-Alexander afgesloten met een vuurwerkshow op de gracht bij het Rodetorenplein. 

De Blijmarkt, Koestraat en zijstraten worden afgesloten. Hierdoor is de Sassenstraat onbereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Ook is er een afsluiting op het Gasthuisplein ter hoogte van de Walstraat en de Spoelstraat. Deze maatregelen gelden woensdagavond vanaf 19.30 uur en donderdag vanaf 12.00 uur tot de volgende ochtend 1.30 uur.

Parkeren binnenstad

Zowel woensdag als donderdag kan men niet parkeren op het Rodetorenplein. Het verwijssysteem op de ringweg geeft aan waar men wel, dicht bij de binnenstad, kan parkeren. 

Fietsen kunnen worden gestald in een van de bewaakte rijwielstallingen of aan de straatkant. 

Gewijzigde busroutes

Buslijnen 2 en 10 van RRReis rijden woensdag vanaf 17.00 uur en donderdag de hele dag via de Pannekoekendijk en het Katwolderplein. Hierdoor vervallen de bushaltes aan de Jufferenwal, het Rodetorenplein en de Dijkstraat.

Wijthmenerplas en Koggelaan

Voor Kingdance worden er pendelbussen ingezet. Deze rijden vanaf de Koggelaan naar de Ceintuurbaan. De pendelbussen stoppen op de Ceintuurbaan. Een rijbaan van de Ceintuurbaan, in de richting van de A28, wordt donderdag van 11.00 uur afgesloten. Vanaf 21.00 worden beide rijstroken, in de richting van de A28, afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid via de Oldeneelallee en de IJsselallee.

In de tegenovergestelde richting, van A28 naar N35, blijft de Ceintuurbaan open. Op de Koggelaan geldt donderdag tijdelijk eenrichtingsverkeer.

Foto 1
Het dance-event Kingdance bij de Wijthmenerplas op Koningsdag 2022. - Foto: Peter Denekamp
Het dance-event Kingdance bij de Wijthmenerplas op Koningsdag 2022.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)