Zwolle neemt verkeersmaatregelen op Koningsnacht en Koningsdag

|   Laatste wijziging

Kingdance 2023
Foto: Peter Denekamp

De gemeente Zwolle neemt vrijdagavond en zaterdag verkeersmaatregelen om Koningsnacht en Koningsdag veilig te laten verlopen.

In de binnenstad worden dan veel evenementen georganiseerd en bij de Wijthmenerplas wordt het dance-event Kingdance gehouden. De gemeente verwacht, zowel in de binnenstad als op het festivalterrein, veel bezoekers.

Binnenstad
Vrijdag om 20.00 uur start Koningsnacht in het stadscentrum. Zaterdag begint Koningsdag in de binnenstad om 7.00 uur met de kleedjesmarkt. De zaterdagmarkt gaat niet door.

De Blijmarkt is ter hoogte van Luttekestraat afgesloten. Dit geldt ook voor het Gasthuisplein ter hoogte van Vijfhoek, de Kamperstraat ter hoogte van Korte Kamperstraat en het gehele centrum binnen de pollers. Deze maatregelen gelden vrijdagavond vanaf 19.30 uur en zaterdag vanaf 11.30 uur tot de volgende ochtend 0.30 uur.

Ceintuurbaan en Koggelaan
Voor Kingdance worden er pendelbussen ingezet. Deze rijden vanaf de Koggelaan naar de Ceintuurbaan. De pendelbussen stoppen op de Ceintuurbaan. Een rijbaan van de Ceintuurbaan, in de richting van de A28, is vrijdag en zaterdag overdag afgesloten. Vanaf 21.00 uur worden beide rijstroken, in de richting van de A28, afgesloten. Het verkeer zal worden omgeleid via de Oldeneelallee en de IJsselallee.

In de tegenovergestelde richting, van A28 naar N35, blijft de Ceintuurbaan open. Op de Koggelaan geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer. In de avond en nacht zijn de Nipkowstraat en Gerenweg op bedrijventerrein Marslanden afgesloten.

Foto 1
Kingdance 2023 - Foto: Peter Denekamp
Kingdance 2023
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)