Veertien Zwollenaren koninklijk onderscheiden, dit zijn de gelukkigen

|   Laatste wijziging

Door Kinket - Ester werd vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Foto: Peter Denekamp

Burgemeester Peter Snijders heeft woensdag aan veertien Zwollenaren een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde in Odeon aan de Blijmarkt tijdens de jaarlijkse Lintjesregen.

Zeven Zwollenaren werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zeven andere stadsgenoten ontvingen de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Peter Buter (83) was tot 1998 verkeersadviseur bij de Provincie Overijssel. Als bestuurslid van de Zwolse afdeling van Veilig Verkeer Nederland zette hij zich in voor veilig verkeer in de stad. 

Jan Sier (76) is sinds 2014, onder meer, vrijwillig betrokken bij Alzheimer Nederland als voorzitter van de afdeling Flevoland.

Dirk Jan van Swaaij (66) maakt zich, zowel beroepsmatig als vrijwillig, sterk voor een duurzame leefomgeving. Als buurtbewoner was hij betrokken bij het project Ruimte voor de Rivier. Ook was hij jarenlang voorzitter van buurtvereniging Schelle – Oldeneel.

Paul ter Wal (64) is een internationaal erkend expert op het gebied van werk en gezondheid.

Jan Nijhuis (65) is een directeur bij Landstede. Daarnaast zet hij zich onder meer in als allround-vrijwilliger bij SV Zwolle. Ook is hij de oprichter, voorzitter en spil van Sportpark Marslanden

Peter Vader (66) is onder meer de stadsomroeper van Zwolle, de stadionspeaker van PEC Zwolle en stadsgids. De voormalig Cliniclown zet zich nog steeds in voor talloze organisaties en goede doelen.

Michiel Verhagen (73) werkte jarenlang als kinderrevalidatiearts in De Vogellanden. Als vrijwilliger zet hij zich nog steeds in, onder meer voor Stichting de Zonnesteen en Stichting Phelps.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Door Kinket-Ester (79) zet zich al bijna dertig jaar in als vrijwilliger. Ooit bij ziekenhuis De Weezenlanden, later bij Driezorg De Rivierenhof en IJsselheem.

Jan van der Veen (64) zet zich al meer dan 25 jaar in als vrijwilliger. Voornamelijk in kerkelijk verband bij de Sionskerk. Ook het speciaal onderwijs mocht op zijn inzet rekenen.

Suze aan het Rot-Ripke (74) was vrijwilliger bij verpleeghuis De Weezenlanden, later IJsselheem. Sinds 2013 is ze vrijwillig gastvrouw bij het Ronald McDonaldhuis in Zwolle.

Meine Boonstra (60) is sinds 1998 de enige, echte Sinterklaas van Zwolle.

Geertje Poessé–Leeuw (79) is al meer dan dertig jaar vrijwilliger bij zorginstelling Het Zand. Daarnaast is ze al meer dan twintig jaar de mantelzorger van haar zus. Ook haar echtgenoot kan momenteel op haar toegewijde zorg rekenen.

Fieke van ’t Riet (73) was actief bij de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen en Vrouwenopvang Overijssel. Ze maakte zich sterk voor welzijn en emancipatie van vrouwen. Ook was ze gemeenteraadslid en later fractievoorzitter van de PvdA in Zwolle.

Geert Jan den Hengst (52) zet zich als vrijwilliger al meer dan twintig jaar in voor onder meer Zwolle Doet, Toegankelijk Zwolle en Vinexpress Stadshagen.

Foto's 2
Door Kinket - Ester werd vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. - Foto: Peter Denekamp
Door Kinket - Ester werd vandaag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Foto: Peter Denekamp
Suze aan het Rot - Ripke was ook een van de gelukkigen vandaag bij de lintjesregen in Zwolle.  - Foto: Peter Denekamp
Suze aan het Rot - Ripke was ook een van de gelukkigen vandaag bij de lintjesregen in Zwolle.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)