Het weer: Wolkenvelden en te koud

Zwarteweg
Foto: Peter Denekamp

Woensdagochtend is het ronduit koud in Zwolle. Onder nachtelijke opklaringen daalde het kwik, aan de grond op sommige plekken misschien wel tot het vriespunt. Op neushoogte is het ‘s morgens vroeg slechts een paar graden boven nul.

De verhouding zon/wolken valt woensdag ongunstiger uit voor de zon dan op dinsdag. Een zwak front schuift vanuit het zuidwesten over, met een portie bewolking. De zonnestralen komen daar niet altijd ongeschonden doorheen. Tussen de wolken kan ook een mini-buitje verscholen zitten, met name rond het middaguur, maar de kans daarop is nog kleiner dan op dinsdag. De middagtemperatuur in de stad stijgt naar een povere 10 graden. Klagen daarover is toegestaan, want zo’n 16 graden is eind april best wel voorstelbaar.

De noordwestenwind blijft binnen de perken, want die is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de avond is de meeste bewolking gepasseerd. Het klaart breed op tijdens Koningsnacht. Onder de sterrenhemel keldert de temperatuur, lichte vorst aan de grond is te verwachten. Wie ‘s nachts op de been is, heeft een temperatuur van 0 tot 5 graden te verduren.

Donderdag, Koningsdag, begint met volop zon. Rond het middaguur verschijnt vanuit het zuidwesten lichte bewolking, die geleidelijk dikker wordt. Maar volgens de nieuwste berekeningen blijft het tot in de avond droog in Zwolle. Dankzij een naar het zuidoosten draaiende wind boeken we nog temperatuurwinst ook: 13 graden in de middag. Midden in de stad kan het wel ergens 15 graden worden. De zuidoostenwind is over het algemeen zwak.

De toenemende bewolking hoort bij een lagedrukgebied, dat in de nacht naar vrijdag overtrekt. Het regent dan enige tijd. Vrijdag verdwijnt de neerslag langzaam, maar we lijken nog lang onder de wolken te zitten. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 14 graden in Zwolle.

Foto 1
Zwarteweg - Foto: Peter Denekamp
Zwarteweg
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)