Het weer: Droge en vrij zonnige Koningsdag met een koud begin

Koeweidepad
Foto: Hans Smit

Koningsdag verloopt droog in Zwolle. ‘s Morgens vroeg is het wel koud: op neushoogte is de temperatuur slechts weinig boven het vriespunt, zit je op de grond, dan krijg je te maken met vrieskou. Na een nacht met brede opklaringen komt de oranjezon om 6.13 uur op.

De zon verwarmt de kleedjesmarkt in Zwolle meteen al. ‘s Morgens worden de zonnestralen alleen gefilterd door wolkensluiers op grote hoogte. In de middag komen er wolkenvelden op middelbare hoogte bij en wordt de zon fletser. Gunstig is dat de zuidoostenwind de hele dag weinig voorstelt. Het kwik klimt ’s middags in de stad naar 13 tot 15 graden. In de avond verdikt de bewolking zich door een front dat uit het zuidwesten binnenkomt. Pas na middernacht verwachten we de eerste regendruppels in Zwolle.

Een hogedrukgebiedje boven onze omgeving verzorgt het droge en rustige weer op Koningsdag. In de nacht naar vrijdag doet genoemd front zich gelden. Het hoort bij een lagedrukgebiedje boven Engeland. Het gaat regenen, vrijdagochtend is het nat en ook ‘s middags zijn er regenachtige perioden. De zuidoostenwind trekt aan naar uiteindelijk kracht 3 tot 4 en draait naar zuidwest tot west.

Na de regen op vrijdag kan Zwolle in het weekend opdrogen. Voor beide dagen staat droog weer op het programma. De luchtdruk stijgt weer na de dip op vrijdag. De niet al te sterke wind zoekt de noord– tot noordoosthoek op. Wolkenvelden komen daarvandaan, maar de zon pakt zeker ook ruimte. De middagtemperatuur stijgt naar 15 graden of nog iets hoger.

Foto 1
Koeweidepad - Foto: Hans Smit
Koeweidepad
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)