Het weer: Zon, stapelwolken en overwegend droog

Foto van auteur

Emmawijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend kunnen uit de bewolking die er hangt nog enkele regendruppeltjes naar beneden komen. Maar het plan is dat de zon ‘s morgens de wolken grotendeels opruimt, op enkele stapelwolken na.

De zon maakt ruimte voor zichzelf en het blijft de rest van de dag droog. De temperatuur in Zwolle stagneerde maandag op een teleurstellend laag niveau rond 12 graden. Dinsdag moet 14 graden er wel in zitten met hulp van een flinke portie zonneschijn. De wind komt uit het noorden en is matig, kracht 3. In de avond en nacht valt de wind weg. Tijdens Koningsnacht keldert de temperatuur onder opklaringen naar een waarde dicht bij het vriespunt. Aan de grond is er kans op lichte vorst.

Koningsdag verloopt droog. Wel worden wolkenvelden boven de stad verwacht, waar de zon doorheen moet zien te ploeteren. Een volop zonnige Koningsdag wordt het waarschijnlijk niet. Gunstig is dat de wind er de hele dag weinig zin in heeft. Na een koude ochtend is het bij een middagtemperatuur van 13 graden goed uit te houden buiten.

Donderdag belooft een zonnige en droge dag te worden. Bij een zwakke wind uit het noordoosten klimt het kwik weer boven de 15 graden uit. Vrijdag blijven we bij wat meer wind uit het noordoosten vermoedelijk weer iets onder de 15 graden. Maar ook dan is het droog.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)