Brandweer worstelt zich door gedumpt afval om brand te blussen in Zwolle-Zuid

Brandweerlieden moesten zich een weg banen door het afval om een containerbrand te blussen aan de Van den Tyverbelt .
Foto: Peter Denekamp

Niet iedereen trekt zich evenveel aan van het nieuwe afvalbeleid van de gemeente Zwolle. Dat werd dinsdagochtend duidelijk aan de Van den Tyverbelt in Zwolle-Zuid.

Om een containerbrand te kunnen blussen moesten brandweerlieden zich een weg banen door een flinke stapel grofvuil, van een oude accu tot een afgedankte kinderwagen, van etensresten tot dozen vol rotzooi.

In een ondergrondse container voor PMD-afval woedde, omstreeks 10.00 uur, een brand. In deze container mogen alleen drankverpakkingen en plastic of metalen verpakkingsmateriaal worden gestort. Batterijen of ander afval dat brand zou kunnen veroorzaken hoort er niet in thuis.

Asresten of kolen van de barbecue horen, als ze goed gedoofd zijn, in de container voor restafval terecht te komen. Het openen van de klep van de restafvalcontainer kost de Zwollenaar echter 1,70 euro. PMD storten is gratis.

Terwijl brandweerlieden de ondergrondse container vol laten lopen met water meldt een buurvrouw zich. “Het is hier altijd een zootje,” vertelt ze. “De ROVA komt de bende opruimen en tien minuten later staat het er al weer vol.”

Foto's 3
Brandweerlieden moesten zich een weg banen door het afval om een containerbrand te blussen aan de Van den Tyverbelt . - Foto: Peter Denekamp
Brandweerlieden moesten zich een weg banen door het afval om een containerbrand te blussen aan de Van den Tyverbelt .
Foto: Peter Denekamp
Brandweer worstelt zich door gedumpt afval om brand te blussen in Zwolle-Zuid - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Naast de container lagen etensresten, een accu en meer gedumpt grofvuil. - Foto: Peter Denekamp
Naast de container lagen etensresten, een accu en meer gedumpt grofvuil.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)