Zwolse ontuchtpleger (21) voor vier maanden achter slot en grendel

Foto van auteur

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Mustafa A., een 21-jarige Zwollenaar, is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden. De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie en mogelijk teleurstellend voor de ontuchtpleger zelf. Twee weken geleden vroeg hij de rechters om hem te veroordelen tot een lange gevangenisstraf.

Mustafa A. pleegde twee jaar geleden ontucht met een 14-jarig meisje. Hij tilde haar toen een steegje in, kneep in haar billen en vroeg of ze van grote piemels hield. In het steegje haalde hij zijn geslachtsdeel uit de broek en duwde het hoofd van zijn jonge slachtoffer richting zijn kruis. “Doe dan, doe dan, doe gewoon, heel eventjes,” zei hij tegen het meisje in de steeg. Het meisje wist te ontkomen, maar Mustafa A. bleef haar achtervolgen. In de lift van de Haringvlietflat ondernam hij opnieuw een poging. Daar maakte hij de riem los van het meisje en duwde haar hoofd opnieuw naar zijn kruis.

Mustafa A. verklaarde twee weken geleden tijdens de inhoudelijk zitting dat hij zich niets meer kan herinneren van het voorval. Hij verkeerde zwaar onder invloed van wiet en liet weten dat de verklaringen van zijn slachtoffer juist waren. Het OM eiste een gevangenisstraf van 6 maanden. Advocaat Kees Kok betwistte de feiten niet, maar gaf wel aan een gevangenisstraf van 3 maanden voldoende te vinden.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp