Het weer: Zon, sluierwolken en droog

Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Donderdag is het droog in Zwolle. Bewolking blijft beperkt tot sluierwolken en vliegtuigstrepen op grote hoogte. De wolkensluiers zijn wel prominenter dan op woensdag, maar de zon schijnt er nog steeds doorheen. De dag begint in de stad met een minimumtemperatuur van ongeveer 5 graden, daarna stevent het kwik doelgericht af op 18 tot 20 graden.

‘s Avonds tijdens Dodenherdenking verwachten we een temperatuur rond 17 graden. Het kwik is dan dalende naar zo’n 13 graden om 23.00 uur. De wind is niet sterk: zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. In de avond houden we wat wind.

De luchtdruk is donderdag aan het zakken. Tezamen met de sluierwolken kondigt dat een weersverandering aan. Een buienstoring is vanuit het zuidwesten op weg hierheen. In de loop van de nacht naar vrijdag neemt de bewolking toe.

Vrijdag, Bevrijdingsdag, wordt de eerste buienzone ’s morgens om ongeveer 6.00 uur boven Zwolle verwacht. Deze is volgens de huidige berekening om 9.00 uur voorbij. Dan volgt een overwegend droge ochtend met een zonnetje te midden van een ratjetoe aan wolken. De buienkans is tijdelijk gering, neemt echter vanaf het middaguur gestaag toe. Rond 17.00 uur is de kans op een stevige bui in Zwolle groot, waarbij onweer mogelijk is en een flinke plens regenwater. In de tweede helft van de avond zakt de buiigheid in.

De wind heeft vrijdag de zuidwesthoek opgezocht. Tijdens buien is er kans op windvlagen en winddraaiingen. Na een ochtend met ongeveer 12 graden wordt de maximumtemperatuur ergens in het begin van de middag bereikt: 19 graden.

Zaterdag gaat de middagtemperatuur richting 20 graden, ondanks veel wolkenvelden. De kans op regen is niet groot. Op de weerkaarten voor zondag is een actieve buienstoring te zien boven het land. Ook in Zwolle is er kans op onweer en mogelijk veel regen. De temperatuur levert in dat waterballet wat in.

Foto 1
Vreugderijkerwaard - Foto: Ank Pot
Vreugderijkerwaard
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)