Het weer: Lekker weer na een frisse start

Foto van auteur

Badhuiswal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is het rustig en droog in Zwolle. ‘s Morgens vroeg is er kans op mistbanken, vooral in het buitengebied. Eventuele mist trekt in de loop van de ochtend op. De dag gaat van start met een temperatuur rond 5 graden, frisjes dus.

De zon is overtuigend in beeld, maar er zijn ook stapelwolken. Tegen de middag verschijnen ze zonder uit te groeien tot buien. Dit met dank aan een hogedrukgebied dat over onze omgeving naar Duitsland trekt. In de zonneschijn stijgt het kwik naar 18 graden en wellicht wordt in een achtertuin 20 graden gehaald. De wind heeft de noordwesthoek verlaten. Hij is woensdag nauwelijks te bespeuren, de windrichting zou zuidelijk moeten zijn. In de avond en nacht is er weinig of geen bewolking. Het koelt behoorlijk af.

Onder een heldere nachthemel daalt het kwik onder de 5 graden. Donderdag verwachten we tot in de middag heel weinig bewolking boven Zwolle. Veel zon, pas later op de dag hoge sluierwolken en misschien tevens wat lagere bewolking. Regen is niet aan de orde. Het kwik gaat op naar 19 graden. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

Vrijdag is er meer bewolking, vooral bestaand uit sluierwolken op grote hoogte. De zon komt daar zeker in de ochtend nog wel doorheen. Het is een droge dag met een middagtemperatuur van 20 graden.

De sluierwolken horen bij een storing die uit het westen nadert. Deze wordt echter verzwakt door opkomende hogedruk vanaf de Azoren. Misschien dat het zaterdag toch tot een buitje komt. Een waterballet wordt in het weekend niet verwacht in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)