Dronken automobiliste (26) ramt wand Van Karnebeektunnel

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Het verkeersteam van de politie Oost-Nederland had vrijdag een drukke dag in Zwolle. De verkeersagenten waren de hele dag in touw om de artiesten voor het Bevrijdingsfestival veilig en snel door het Zwolse verkeer te loodsen. In de avond hadden de dienders de klus er op zitten en keerden terug naar het bureau. Een welverdiend kopje koffie zat er nog niet in, onderweg betrapten ze een dronken automobiliste.

De agenten reden net de Van Karnebeektunnel uit toen ze plotseling een harde knal hoorden. Ze gingen op onderzoek uit en zagen een auto 180 graden gedraaid in de tunnel staan. Een 26-jarige automobilist was met haar auto tegen de tunnelwand geknald. De standaardregel ‘botsen is blazen’ werd toegepast. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden.

Op het bureau werd een ademanalyse afgenomen. De automobiliste haalde daar een score 505 microgram per liter uitgeademde lucht. Dat is ruim twee keer de maximaal toegestane limiet om nog aan het verkeer te mogen deelnemen. Er is een proces-verbaal opgemaakt en een melding gedaan bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)