Het weekendweer: Aangenaam lenteweer

Foto van auteur

Openluchtbad Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Zaterdag begint meteen al goed in Zwolle: het is zonnig en droog weer. Stapelwolken verschijnen aan de blauwe lucht, een teken dat er thermiek is. Misschien zie je ‘s middags wel een zweefvliegtuig cirkelen boven de stad.

De lente heeft een bijpassende temperatuur te pakken: na een ochtendminimum van circa 10 graden wordt ‘s middags een maximum van ongeveer 23 graden verwacht. Niet te warm en niet te koud, een waarde die door velen als ideaal wordt ervaren. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het noordoosten. In de loop van de middag of in de avond zou een stapelwolk heel misschien kunnen uitgroeien tot een bui. De kans is echter gering dat dat speciaal boven Zwolle gebeurt. We houden het op een mooie avond in de stad met droog weer en weinig wind.

Dat zet de toon voor de zondag. Na een koele nacht met een kwikstand rond 9 graden, stevenen we zondagmiddag af op 20 graden of iets meer. Vanuit het noorden schuift zondag sluierbewolking binnen, waar de krachtige zon doorheen schijnt. De wind uit het noordoosten tot oosten stelt weinig voor. ‘s Middags of ’s avonds is er een geringe kans op een stapelwolk die doorschiet tot het buienstadium.

Na het weekend stroomt lucht uit het noorden over ons heen. Het wordt koeler, wat vooral op dinsdag en woensdag te voelen is. Misschien dat 15 graden nog net binnen bereik ligt in Zwolle. Koeler dan gemiddeld voor deze tijd van het jaar. De toenemende wind uit noordwest tot noord verkoelt de boel extra. Voor onze omgeving wordt begin volgende week een licht wisselvallig weertype berekend met meer bewolking.

Foto 1
Openluchtbad Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Openluchtbad Zwolle
Foto: Peter Denekamp