Zwollenaar Tijjani Reinders in voorlopige selectie Oranje

Foto van auteur

Door Hans Smit

Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit

Bondscoach Ronald Koeman heeft de geboren Zwollenaar Tijjani Reinders (24), zoon van oud FC Zwolle speler Martin Reinders, toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.

Oranje speelt woensdag 14 juni, de halve finale van de Nations League, tegen Kroatië in Rotterdam. De tweede halve finale wordt gespeeld door Spanje en Italië. Deze match staat een dag later in Enschede op de agenda. De finalewedstrijd zal enkele dagen daarna, op zondag, in De Kuip worden gespeeld.

Over twee weken zal de bondscoach de definitieve selectie bekend maken. Een spannende dag voor Reinders omdat het het begin kan zijn van zijn interlandcarrière.

WVF, FC Zwolle, CSV’28 en PEC Zwolle

Als jeugdspeler van WVF, FC Zwolle, FC Twente en CSV’28 kwam Reinders bij PEC Zwolle terecht. In 2017 debuteerde hij daar in het betaalde voetbal. Reinders stapte in het seizoen 2017/2018 over naar AZ. Hier maakte hij de eerste jaren deel uit van Jong-AZ, om klaar gestoomd te worden voor de hoofdmacht van de Alkmaarders.

Dit seizoen heeft de voetballer de aandacht op zich weten te vestigen bij de Alkmaarse eredivisionist. Als een van de beeldbepalende spelers trok Reinders de aandacht van de scouts van ons nationale team en de bondscoach. In januari heeft Reinders zijn contract bij AZ verlengd tot medio 2027.

Foto 1
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle. - Foto: Hans Smit
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit