Zwollenaar Tijjani Reinders debuteert in Oranje, Jasper Schendelaar in Jong Oranje

|   Laatste wijziging

Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit

De geboren Zwollenaar Tijjani Reinders (24), zoon van oud FC Zwolle speler Martin Reinders, debuteert in het Nederlands elftal. Zondag maakte bondscoach Ronald Koeman de selectie bekend. De bondscoach van Jong Oranje, Erwin van der Looi, openbaarde vandaag zijn EK-selectie. Een van de uitverkorenen is PEC Zwolle doelman Jasper Schendelaar.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 14 juni in Rotterdam de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. Bij winst moeten de oranjehemden twee dagen later weer aan de bak in De Kuip. Ze spelen dan de finale tegen Spanje of Italië.

Als jeugdspeler van WVF, FC Zwolle, FC Twente en CSV’28 kwam Reinders bij PEC Zwolle terecht. In 2017 debuteerde hij daar in het betaalde voetbal. Reinders stapte in het seizoen 2017/2018 over naar AZ. Daar maakte hij de eerste jaren deel uit van Jong-AZ, om klaargestoomd te worden voor de hoofdmacht van de Alkmaarders.

Dit seizoen heeft de voetballer de aandacht op zich weten te vestigen bij de Alkmaarse club. Als een van de beeldbepalende spelers trok Reinders de aandacht van de bondscoach. In januari heeft Reinders zijn contract bij AZ verlengd tot medio 2027.

Jasper in Oranje
Jasper Schendelaar behoort nu tot de selectie van Jong Oranje. Het Nationale team maakt zich op voor het EK in Roemenië en Georgie.

De doelman kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van AZ. In zijn eerste jaar moest hij nog genoegen nemen met een plaats op de bank. Dit seizoen veroverde de geboren Alkmaarder een basisplaats bij de Zwolse eredivisionist.

Foto 1
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle. - Foto: Hans Smit
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)