Tijjani Reijnders valt buiten Oranjeselectie voor Final Four

Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit

Tijjani Reijnders (24) behoort niet tot de spelersgroep waarmee bondscoach Ronald Koeman de Final Four van de Nations League in wil gaan. De bondscoach zette Reijnders en Daley Blind op standby. Ook Memphis Depay behoort niet tot de uitverkorenen. Hij meldde zich af omdat hij zich nog niet fit genoeg voelt om in actie te komen.

Het Nederlands elftal treft volgende week woensdag om 20.45 uur in De Kuip Kroatië in de halve finale. Spanje en Italië, die in de andere halve finale uitkomen, ontmoeten elkaar een dag later in Enschede. Ook in het FC Twente Stadion is de kick-off om 20.45 uur. Volgende week zondag wordt, in Rotterdam om 20.45 uur en Enschede om 15.00 uur, om respectievelijk de eerste en derde plaats gespeeld.  

Reinders speelde in zijn jeugd voor WVF, FC Zwolle, FC Twente en CSV’28. In 2017 debuteerde hij in het betaalde voetbal bij PEC Zwolle en stapte vervolgens over naar AZ. Onlangs werd hij voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Samen met Daley Blind blijft hij tot en met de wedstrijd tegen Kroatië bij de spelersgroep.

Dit omdat het volgens de KNVB aan het einde van het seizoen lastig is spelers last minute op te roepen. “In geval van een blessure of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA, nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd,” meldt de KNVB.

Memphis Depay heeft zich afgemeld voor het trainingskamp van het Nederlands elftal. Voor de aanvaller van Atlético Madrid, die herstellende is van een blessure, komen de wedstrijden in de Final Four nog te vroeg. Door het afvallen van Depay en het op standby zetten van Reijnders en Blind bestaat de Oranjeselectie nu uit 23 spelers.

Foto 1
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle. - Foto: Hans Smit
Archieffoto. Tijjani Reijnders (24) voor de Sassenpoort in Zwolle.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)