Festival Tussenland opent met adembenemend circustheater

The Flying Acrobats
Foto: Zwolle Unlimited

Festival Tussenland gaat volgende week vrijdag van start. Inwoners van Zwolle en daarbuiten zijn van harte welkom bij de openingsceremonie. “Want kunst en cultuur zijn voor iedereen,” vindt de organisatie.

Het is een driedaags festival met een Food & Drank Court, waar je een internationaal of lokaal hapje en drankje kunt halen en waar swingende livemuziek te horen is. De programmeurs van Festival Tussenland sluiten dit jaar aan bij de actualiteit van vandaag: “Op wiens schouders bouwen wij ons persoonlijk leven, onze samenleving, onze wereld? Wie gingen ons voor? Zijn die schouders sterk, zwak, betrouwbaar? Of niet? En wat voor schouders gaan wij zijn voor degenen die na ons komen? Dit hoogst actuele thema laat ons nadenken over onze erfenis en de erfenis die we zelf nalaten.”

Speciaal voor de openingsceremonie heeft Tussenland twee adembenemende circustheatergroepen gecontracteerd.

The Flying Acrobats doen hilarische stunts en spectaculaire trucs, uitgevoerd op swingende sixties muziek. Met een springsteiger, een trampoline, een net in de lucht en een hoop misverstanden halen deze vliegende acrobaten de meest fantastische capriolen uit.

Juggling Tango is in de internationale in circus- en theaterwereld al jaren een begrip. Juggling Tango bestaat uit de Nederlandse jongleur Menno van Dyke en de Franse danseres Emilie Weisse. Zij ontwikkelden een unieke performance waarin muziek en de Argentijnse tango worden gecombineerd met jongleerkunst op topniveau. Ze werden bekroond met onder meer de Oscar Carré Trofee. In het voorprogramma staat de Zwolse Sophia van Veen, een van de toptalenten van Jeugdcircus Pavarini. Zij geeft een muzikale mini-show over anders eten, gebracht met jongleerkunst, de eenwieler, balans op de rola-rola en Jiddische muziek.

Na de openingsceremonie brandt het festival los met drie dagen circus- en straattheater, storytelling en rootsmuziek. De toegang is vrij, je wordt wel gevraagd om een bijdrage naar draagkracht. De organisatie kijkt uit naar de komst van iedereen die er graag bij wil zijn. Tussenland werkt nauw samen met horeca, winkeliers, onderwijs en andere evenementen-organisatoren in de stad.

In hetzelfde weekeinde zijn er diverse partnerevenementen, zoals het Zwolle Design Festival, de Kunst & Creatief Markt, Draadloos Straatmuzikantenconcours, de Kennispoort Food Innovation Market en de Deltion Afstudeervoorstellingen.

Hoofdprogramma Festival Tussenland vrijdag 26 mei

17.45 uur – Flying Acrobats
19.00 uur – Juggling Tango
19.30 uur – The Gods were all here – Phil Okwedy
20.15 uur – Flying Acrobats
20.45 uur – Chef Defect
21.30 uur – Elders – Jan Blake and John Pradere
22.15 uur – Circus Gala
23.00 uur – STRAF

Het complete programma van Tussenland staat op de website van het festival.

Foto 1
The Flying Acrobats - Foto: Zwolle Unlimited
The Flying Acrobats
Foto: Zwolle Unlimited

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)