Het weer: Droog, sluierwolken en weinig wind

Foto van auteur

Hessentunnel
Foto: Peter Denekamp

Donderdagochtend is het koud in Zwolle. Dauwtrappers die op deze Hemelvaartsdag heel vroeg op pad gaan, krijgen een temperatuur rond 3 °Celsius te verduren. Flink doortrappen om snel warm te worden is het devies. Eenmaal warm gedraaid is het prima fietsweer. Regenkleding kan thuisblijven, want neerslag wordt niet verwacht.

Gunstig is ook dat er de hele dag weinig wind staat. Wie buiten de stad toch een zuchtje voelt, zal merken dat het uit richtingen rond noordoost komt. Veel sluierbewolking is aanwezig op hoogte. De zonnestraling wordt erdoor getemperd, prettig voor fietsers die niet urenlang de volle dosis ultraviolet op hun knar willen krijgen. Zonder bewolking zou de zonkracht groot zijn en verbrand je snel. In de loop van de dag verschijnen tevens onschuldige stapelwolken. Het kwik stijgt naar een ideale fietstemperatuur van ongeveer 14 graden.

Vrijdag en in het weekend wordt het geleidelijk warmer. Aanvoer van lucht uit het noordoosten zorgt voor stijgende kwikstanden, een mooie 20 graden op zaterdag en vermoedelijk nog iets warmer op zondag. De lucht is droog met minder wolken en dus meer zonneschijn. Kans op regen is er tot en met zaterdag niet. Zondag later op de dag zou een verdwaalde bui kunnen opduiken boven Zwolle, maar dat is nog allerminst zeker.

Foto 1
Hessentunnel - Foto: Peter Denekamp
Hessentunnel
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)