Het weer: Warm en weinig wind

Vijverbergpad
Foto: Ank Pot

Woensdag is het droog in Zwolle. In het buitengebied begint de dag met kans op mistbanken. De ochtendzon zit er bovenop, zodat de mist vlot oplost. Het kwik gaat omhoog van ongeveer 13 graden ’s morgens vroeg naar 25 graden in de middag.

De zomerzon heeft weinig hinder van de sluierwolken op hoogte en de stapelwolken daaronder. Van laatstgenoemde zijn er waarschijnlijk niet zo veel. De wind is zwak uit het noordoosten en helpt mee er een aangename dag van te maken. Rond 20.00 uur ligt de temperatuur in de stad nog prettig boven de 20 graden.

Donderdag sijpelt wat meer bewolking binnen vanuit Duitsland. Daar worden enkele buien verwacht, waar Zwolle niet mee te maken krijgt. Wolken en een iets aantrekkende noordoostenwind drukken de middagtemperatuur naar ongeveer 23 graden. Velen vinden dit dé ideale zomertemperatuur.

Vrijdag zoekt de wind de warme zuidoosthoek op. Het kwik schiet meteen omhoog. Ongeveer 28 graden ’s middags in de stad is niet overdreven. De winddraaiing wordt gestuurd door een actief lagedrukgebied bij Ierland. Deze jaagt volgens de huidige timing zaterdagochtend een storing met forse buien over Zwolle heen.

Foto 1
Vijverbergpad - Foto: Ank Pot
Vijverbergpad
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)