Het weer: Zomers warm

Weiland bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Donderdag is het volop zomer in Zwolle. ’s Ochtends vroeg is het nog fris, ongeveer 13 graden. Boven de weilanden hangen fotogenieke mistbanken waar je snel bij moet zijn, omdat ze spoedig oplossen onder de opkomende zon.

Sluierwolken, lagere wolkenveldjes en stapelwolken zijn de hele dag van de partij. Die beletten niet dat het ’s middags in de stad zomers warm wordt: zo’n 27 graden. De wind is van weinig betekenis. ’s Avonds blijft het lang warm in de stad, rond 21.00 uur is het nog ruim boven de 20 graden.

Vrijdag doet de zomer er nog een schepje bovenop. De 30 graden wordt ’s middags bereikt na een ochtend met meteen al 18 graden op de thermometer. De zon schijnt vele uren en er is weinig bewolking. De oostenwind doet zwakjes mee. Vrijdagavond een zwoele temperatuur rond 25 graden.

Zaterdag piekt het kwik in Zwolle onder de brandende zon naar een broeierige hoogte van misschien wel 33 graden. Verkoelend onweer is op komst, maar bereikt Zwolle op zijn vroegst in de avond en mogelijk pas in de nacht naar zondag. Na de buien daalt de temperatuur volgende week ruim 10 graden.

Foto 1
Weiland bij Westenholte. - Foto: Ank Pot
Weiland bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)