Oekraïense filmmaker toont morgenavond documentaire in Dominicanenklooster

Foto van auteur

Archieffoto van het Domincanenklooster aan de Assendorperstraat.
Foto: Peter Denekamp

Dinsdagavond komt filmmaker Alexander Plyska naar het Zwolse Dominicanenklooster om zijn film ‘Where are you, Adam?’ te laten zien. De documentaire toont het dagelijks leven in een afgelegen klooster op een Griekse berg. Voor de kloosterlingen blijken de vaste structuren van het klooster en het gemeenschapsleven juist bevrijdend te zijn. 

Met de film werpt Plyska een nieuw licht op het begrip vrijheid, zoals dat in de meimaand centraal staat in de samenleving en de programmering van het Dominicanenklooster. De film heeft diverse nominaties en prijzen in de wacht gesleept. In 2019 won hij de Grand Prix van het Internationale filmfestival Pokrov. Ook behaalde de film een nominatie voor de publieksprijs van de Golden Dziga Price.

De film begint dinsdag 23 mei om 19.30 uur en is ondertiteld in zowel het Nederlands als het Oekraïens. Voorafgaand aan de film houdt Plyska een inleiding, na afloop is er de mogelijkheid tot een nagesprek.

Tickets zijn de bestellen via de website van het Dominicanenklooster. Ook zijn er morgenavond nog kaarten aan de deur te koop. De kosten per kaartje zijn 10 euro, inclusief een drankje. De opbrengst komt ten goede aan vluchtelingenhulp in Oekraïne.

Foto 1
Archieffoto van het Domincanenklooster aan de Assendorperstraat. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto van het Domincanenklooster aan de Assendorperstraat.
Foto: Peter Denekamp