Het weer: Veel koeler met zon in de middag

Foto van auteur

Maatgravenweg
Foto: Hans Smit

Dinsdag tapt het weer uit een ander vaatje. Een koel vaatje. Maandag was het zomers warm in Zwolle, temperaturen rond 25 graden werden door de stadsweerstations gemeten. Dinsdag leveren we zo’n 10 graden in: 16 graden is het verwachte maximum dinsdagmiddag.

De dag begint met circa 11 graden. De wind komt met kracht 3 tot 4 uit noord tot noordwest, een bries die de temperatuur voor het gevoel verder drukt. Zwolle ligt ‘s ochtends onder wolkenvelden die vanaf de Noordzee worden aangevoerd. In die aanvoer uit het noorden zit een zwak front, waardoor de bewolking tijdelijk wat dikker wordt. Regen valt er niet uit.

Na het middaguur is het front gepasseerd en wordt de bewolking dunner. De zon komt door. In de avond is de meeste bewolking opgeruimd en is er veel ruimte voor de avondzon. De wind neemt dan ook snel af.

Ons weer wordt bepaald door een groot hogedrukgebied dat nu nog bij Ierland ligt. Het schuift de komende dagen met het centrum naar onze omgeving. Dat levert dagen met stabiel, droog weer op, ondanks wind uit noordelijke richtingen die wolkenvelden van zee meevoert.

De temperaturen zijn deze week aan de schamele kant: 16 tot 17 graden in de stad is waarschijnlijk het maximum. Vrijdag komt het centrum van het hogedrukgebied hier aan. De wind draait naar noordoost, met een flinke temperatuurstijging in het weekend tot gevolg.

Foto 1
Maatgravenweg - Foto: Hans Smit
Maatgravenweg
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)