Het weer: Meer zon en aanhoudend droog

Foto van auteur

Elsbeek
Foto: Hans Smit

Donderdagochtend vroeg is er kans op nevel of mistbanken in de regio Zwolle. Het zicht verbetert snel. Er zit verandering in de windrichting. We verwachten een noord– tot noordoostenwind, in plaats van de noord– tot noordwestenwind van de afgelopen dagen. Een kleine winddraaiing, die ons mogelijk veel bewolking bespaart.

Bij wind uit de noordhoek moet je altijd een slag om de arm houden wat betreft de hoeveelheid bewolking. Toch rekenen we op meer zonneschijn dan op woensdag. Rond het middaguur glipt nog even een zwak front van noord naar zuid over het land. Tijdelijk wat meer bewolking maar geen regen. Het trekt snel door naar het zuiden. De temperatuur stijgt naar 19 graden, we klauteren langzaam uit het koele dal. De wind is zwak tot matig, dus niet storend.

Hogedrukgebied Vera breidt zich vanuit het westen uit naar onze omgeving. Het weer bij ons blijft daardoor droog en stabiel. Ruimte voor zonneschijn is er de komende dagen zeker. Neerslagsignalen zijn er nauwelijks voor Zwolle, ook niet op de weerkaarten voor volgende week.

De wind blijft de komende dagen uit het noordoosten komen. Erg warm wordt het tijdens het pinksterweekend niet, toch zit 20 graden of iets hoger er in de stad wel in. Prima ‘doeweer’, zoals een bekende Zwolse weerman ooit placht te zeggen.

Foto 1
Elsbeek - Foto: Hans Smit
Elsbeek
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)