Het weer: Meer zon in de middag

Foto van auteur

Van Schoonhovenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekt zowel ten noorden als ten zuiden van Zwolle regen voorbij. Misschien dat we er enkele druppels van meekrijgen. Laten we het op een ‘vrijwel’ droge dag houden.

In de ochtend hangen de meeste wolken boven de stad, de tendens is echter opklarend. Wolkeloos wordt het dinsdag niet, de zon komt wel steeds beter uit de verf. Verder valt op dat de wind zich koest houdt. Die is overwegend zwak uit het zuiden tot zuidoosten. Maandagmiddag haalden de twee weerstations van Weblog Zwolle een temperatuur van 14 graden binnen. Dinsdag lukt dat opnieuw. In combinatie met een doorbrekende zon en weinig wind is het prima buiten, vooral ‘s middags.

Ook dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is er weinig wind. Er is een kans op vorming van mistbanken in de regio Zwolle. Die hangen er woensdagochtend vroeg mogelijk nog even.

Woensdag is er geen bewolking die de zon dwarszit. In de ochtend schuift op grote hoogte sluierbewolking over. De zon schijnt erdoorheen en we verwachten dat de sluierwolken spoedig wegdrijven. Met als resultaat een prachtig zonnige dag. Een matige zuidoostenwind, kracht 3 à 4. En kijk eens naar de middagtemperatuur: 17 graden, wellicht nog een graadje warmer.

Donderdagochtend trekt een front met bewolking en regen over. De wind klapt tijdelijk om naar noord tot noordwest. De middagtemperatuur wordt gedrukt naar 12 graden. Na de frontpassage, ergens in de middag, knapt het weer sterk op.

Vrijdag en in het weekend hebben we een hogedrukgebied boven ons hoofd. Dat trakteert op droog weer, vermoedelijk smetteloos blauwe luchten en veel zon. Bij al dat moois staat er een stevige wind uit richtingen rond oost.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)